|

Oh, nu, H2O pe laptopul meu! Ce ar trebuii sa fac?.

Bine, ascultati tehnicienii. Cu totii am mai fost acolo. O alunecare a mainii si dintr-o data acel pahar de apa racoritor este acum peste laptopul tau iubit. Dar nu intrati in panica inca. Exista pasi pe care ii puteti face pentru a va salva pretioasa masina.

Pasul 1: Inchideti-l si deconectati-l

In primul rand, inchideti imediat laptopul. Acest lucru va poate ajuta sa preveniti orice scurtcircuit care ar putea deteriora si mai mult dispozitivul dvs. Deconectati-l de la perete si scoateti bateria daca este posibil. Acest lucru va ajuta la prevenirea eventualelor daune electrice.

Pasul 2: stergeti-l si uscati-l

Folosind un prosop sau o carpa moale, stergeti usor orice exces de apa de pe suprafata laptopului. Acordati o atentie deosebita oricaror porturi sau crapaturi in care s-ar putea infiltra apa. Apoi, uscati-va laptopul cat mai bine. Puteti fie sa-l uscati la aer, lasandu-l deschis si oprit, fie sa utilizati un uscator de par la setarea cea mai scazuta pentru a elimina orice apa ramasa.

  • Sfat profesionist: NU utilizati o setare de caldura ridicata pe uscatorul de par, deoarece va poate deteriora laptopul si mai mult.

Pasul 3: Orezul este bun

Acum, acest lucru poate suna ciudat, dar un truc clasic pentru uscarea electronicelor este sa-l ingropati in orez negatit. Asa este, turnati niste orez intr-un castron, ingropati-va laptopul in el si acoperiti-l. Orezul va absorbi orice umiditate ramasa. Se lasa in orez cel putin 24 de ore.

Pasul 4: Porniti-l si testati-l

Dupa ce au trecut cel putin 24 de ore, scoateti laptopul din orez si puneti-l la loc. Porniti-l si vedeti daca functioneaza. Daca o face, grozav! Dar nu va lasati pacaliti crezand ca totul a revenit la normal. Fii atent pentru orice comportament neobisnuit sau erori. Du-ti laptopul la un profesionist pentru a-l inspecta si eventual reparat.

  • Element cheie: retineti ca, chiar daca laptopul dvs. pare sa functioneze dupa un incident de apa, ar putea exista inca daune pe termen lung care pot cauza probleme in continuare.

Statistica industriei: 30% din daunele laptopului sunt cauzate de scurgeri de lichide

Deci iata-l, oameni buni. Daca laptopul dvs. a intrat in contact cu apa, exista pasi pe care ii puteti lua pentru a-l salva. Cel mai important lucru este sa actionezi rapid si sa fii minutios in procesul de curatare. Nu ezitati sa solicitati ajutor profesional daca este necesar.

  • Avantaj: a sti ce sa faci daca intra apa pe laptop-ul tau te poate economisi sute de dolari in reparatii sau inlocuire.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *